Lees deze e-mail in je browser
banner-pica

Vers van de pers: Zo werken wij!

Zo werken wij

Dit zeer praktische boek van Saskia Klomps, Menno van Hasselt en Wijnand Gijzen bevat de meest voorkomende didactische strategieën voor acht vakgebieden in de basisschool, aangevuld met voorbeelden van hoe je kunt intensiveren of verrijken.

Meer informatie & bestel direct >>
 
Scheurkalender

Leerkracht scheurkalender 2020

Het ideale cadeau voor jezelf én je collega's!

Deze scheurkalender voor leerkrachten is gemaakt door niemand minder dan Juf Maike (jufmaike.nl) én Juf Inger (jufinger.nl). De kalender is erop gericht om je een jaar lang te helpen plezier in je klas (terug) te brengen, werkdrukverlichting te geven en inspiratie op te doen.

Scheur daarom iedere dag en laat je inspireren en motiveren door de bekendste juffen van Nederland via de leukste en grappigste (onderwijs)quotes en -dilemma’s, de beste zorg-voor-jezelf-tips en praktische ideeën om je werkgeluk te vergroten.

Reserveer je exemplaar! >>
Scheurkalender
 

ZOMERACTIE:
 Maak kans op gloednieuwe boeken van Pica!

Zomeractie
Neem jij deze zomer een Pica-boek mee op pad, bijvoorbeeld naar je vakantiebestemming of een dagje strand? Of kruip je er lekker mee op een luie stoel in je tuin? Dan hebben we een leuke actie voor je!

Wat moet je doen?
Maak een foto van jouw zomerse 'leessetting', uiteraard mét boek en eventueel jezelf in beeld en maak kans op een prachtig boekenpakket. Het pakket bestaat uit 4  gloednieuwe Pica-producten: Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep, Zo werken wij!, School en thuis en Wijzer in Mindset

Je kunt de hele zomer meedoen door je foto op social media te plaatsen en ons te taggen. De winnaar wordt gekozen op 2 september 2019 en wordt met foto bekendgemaakt op Instagram, Facebook en Twitter.
Bekijk de actie op onze website >>
 

NIEUW: Pica Cadeaubonnen!

Cadeaubon 25
Cadeaubon 50
Cadeaubon 100

Op zoek naar een leuk cadeau voor je team of een collega maar wil je ze graag zelf de mogelijkheid geven om iets uit te zoeken? Bestel dan onze cadeaubonnen! Vanaf heden verkrijgbaar in onze webshop met de volgende waardes: € 25, € 50 of € 100.

Meer informatie >>
 
Verwacht: School en thuis
School en thuis

Ingeleid door Iliass el Hadioui

Leerlingen gedijen erbij als de leefwerelden van thuis, school en buurt elkaar overlappen. Het is echter niet makkelijk om de verschillende leefwerelden op elkaar af te stemmen, zeker niet in de stedelijke context waar de verschillen tussen leraren en ouders groot kunnen zijn. Dit boek geeft tips om hiermee om te gaan.
Lees verder >>
 

Wijzer in Onderwijsbehoeften

‘Een mooi en handzaam pakketje om op een prettige wijze met het kind samen tot een aanpak te komen. En om de onderwijsbehoeften van een kind in kaart te brengen. [...] Een aanrader.’ - Bertus Meijer, Onderwijsenzo

Informatie >>
WIO
 

Lof voor De professionele leergemeenschap in het onderwijs


'De verschillende praktijkvoorbeelden ondersteunen perfect de theorie en zorgen ervoor dat het boek vlot leest. Een aanrader
voor alle onderwijsgevenden en in het bijzonder voor schoolleiders.' - NBD Biblion

Bestellen >>
Leergemeenschap
 

Verschijnt dit najaar: Hoofd vol TOS

Hoofd vol TOS

Op 18 oktober, Wereld TOS Dag, verschijnt Hoofd vol TOShet eerste boek in de hele wereld gemaakt door jongeren met TOS, in samenwerking met Jet Isarin van de TOSfabriek. Beau Verhaar, Lior Roelfsema, Veerle Stevens en Jérôme Vergne geven in Hoofd vol TOS een inkijkje in hun hoofd. In tekst en beeld laten ze zien hoe zij in het dagelijks leven omgaan met hun TOS. 

Meer informatie over het boek >>
 

Blog: Je kunt altijd nog de pabo doen

'Toen ik in 1996 naar de pabo ging, hoorde ik om me heen: ‘Als je niets kunt, kun je altijd nog de pabo doen.’ Wie mijn andere blogs gelezen heeft, kan zich wellicht voorstellen dat ik dit destijds enigszins beledigend opvatte. Nu ik aan het nadenken ben over talent en talentontwikkeling, ontwikkel ik langzaamaan nieuwe perspectieven op het verschijnsel ‘talent’. En zo verandert mijn opvatting over de gewraakte zin ook. Een beetje.' Lees verder >>

Maarten Tromp
 

AGENDA

18 september
Het Pica Onderwijscongres 2019 (volgeboekt)

 

 
logo-pica

Copyright © 2019: Uitgeverij Pica

 
Uitschrijven